I denne uge bugner koncertkalenderne rundt omkring, så der er mere at kaste sig over end der er kommet med her. Hvad kom så med? Lad os se…
Vi lægger ud med et enkelt onsdagsarrangement inden vi hopper til fredag og lørdag, der rummer adskillige tilbud. I Lille Vega er der pop/rocktræf med tre stærke, kvindelige artister. Du får eksperimenterende popmusik fra Molina, som vi ikke har været omkring endnu i vores spalter, modsat de to resterende navne.
Clarissa Connelly og band oplevede jeg live på Roskilde Rising i sommers, hvor jeg måske havde forventet noget andet, end det vi fik:
“Det mindede til tider om en art eksperimenterende vokal kunstpop, hvor Connelly blandt andet kørte hendes stemme igennem et eller andet effektræs, der fik det til, at lyde som en søvndrukken mandsperson. Det ved jeg ikke lige om jeg helt forstod pointen i, eller værdsatte på den helt rigtige måde?”.
ML Buch har jeg ligeledes oplevet på Roskilde Rising, samt anmeldt den meget vellykkede EP Fleshy fra:
“Fleshy. Smag på det. Det klinger da af noget og heldigvis er der masser af kød på den EP ML Buch er aktuel med, hvor alternativ rock, pop og elektronik smelter sammen og skaber en dragende musik, der både føles digitalt og organisk”.
Lille Vega // d. 14/11 // Kl. 19.00 // 160 kr.
Fredag byder på tre koncertarrangementer, vi lægger ud i Musikcaféen i Huset-KBH, hvor du kan få et skud energisk poppunk fra EP-aktuelle Rebecca Lou:
“Rebecca Lou er både en sangerinde med en kraftfuld og stærk vokal men også navnet på bandet, så man får præsenteret begge dele her. Vokalen er nok det der løber lidt med opmærksomheden, den er også virkelig udtryksfuld og kommer til sin ret her, men som band er der nu også fint smæk på”.
Der var også smæk på både band og Rebecca Lou, da jeg oplevede dem på Uhørt Festival forrige år, hvor de var ved, at blæse taget af teltet de spillede i.
Huset-KBH // d. 16/11 // Kl. 20,00 // 80/100 kr.
Et andet band med smæk på, som jeg har haft fornøjelse af både på udgivelse og live er black metallerne ORM, som indtager Loppen samme aften. Jeg var ovenud begejstret for bandets debutudspil fra begyndelsen af 2017 og da jeg så bandet på Copenhell i sommers, var de lige ved, at æde både scene og publikum. Endda i fuldt dagslys:
“Og den store, lede fede ORM viste sig at være en sulten og ondsindet basse, der ikke var kommet for at hygge. Her kan man da virkelig også tale om, at være kompromisløs, 45 minutters rå døds-black, som ikke viste de fremmødte nogen nåede med et knusende højt lydbillede. Hey, det er også en måde, at komme koncertsnakkeklubben til livs. Død ved lydtryk og volumen!”.
Som en ondsindet bonus får du Dying Hydra som opvarmning, der udgav debut-EP i forsommeren:
“Bandet kommer helt forrygende fra land med EP’ens bedste nummer “Mother Reptile”. Det er kort og godt et pisse fedt nummer. Der lægges lidt afventende ud, bygges op, intensiteten stiger og så viser hydraen hvad den er lavet af med et tungt vuggende og huggende drive, flosset og grum vokal og et tuuuung mudderskred af grumset metal, der river alt med sig. For satan der er godt med smæk på her, ikke mindst på trommerne, men det bliver aldrig for buldrende eller overdøver den fængende melodi”.
Loppen // d. 16/11 // Kl. 21.00 // 90 kr.
Sidste stop fredag er Templet i Lyngby, hvor der er dobbelt op på nogle gamle kendinge. Grusom spillede fornylig en udsolgt albumkoncert sammen med Bersærk på Forbrændingen i Albertslund, nu er det Lyngbys der står for skud.
Bandet har nærmest ikke fået andet end ros og topkarakter for deres nyligt udsendte andet album, Grusom II, som spilles denne aften. Jeg kvitterede selv med 5 stjerner tilbage i august måned:
“… nok har Grusom måske ikke rykket sig meget hvad deres lyd angår, vi befinder os stadig i et 70’er klingende heavyrock univers, men til gengæld er sangskrivningen styrket. Ja, faktisk er det som om, at hele den rustikke pakke lige har fået et ekstra løft, så Grusom nu vitterlig lyder som et toptunet band fra det brune årti.
Grusom II består af 7 mestendels længere numre med en samlet spilletid på knap tre kvarter. Længden af numrene bliver heldigvis ikke et problem for det velspillende band, de formår i stedet for at fylde spilletiden effektivt ud, så pladen faktisk føles hurtigere oversået end tilfældet er”.
Childrenn har vi også været omkring nogle gange. Debuten Animale fra 2016 blandede krautrock/noise, moderne psych og tung rock med stor succes, mens opfølgeren International Exit fra sidste år mere lød som en hardrock musical, ifølge Jonas: ”En hard rock musical om undergangen, og heldigvis på den gode måde, hvor det bliver storladent uden at være fesent”.
Vi har også fanget bandet live et par gange, først i Aarhus og senest da de viste tænder på Roskilde Rising forrige år.
“Bandet lyder, på bedst tænkelige måde, som om de har åbnet døren ned til kælderen, snubler i døråbningen, vælter ned af trappen, og begynder at spille og synge mens de ruller rundt ovenpå hinanden- og bare fortsætter som om intet var hændt efter landingen. Det er smadret, skramler og larmer, så det lyder lige tilpas upoleret til at fremstå cool, fremfor sløset”.
Templet // d. 16/11 // Kl. 21.00 // 100/120 kr.
Nu vi lige nævnte Forbrændingen, så kan man tage et smut til Albertslund lørdag aften og lade sig indhylde i mørket fra tredje udgave af heavymetal.dk’s Night Of Black Attack. Denne gang er der fire bands på plakaten, hypede Parentes0Parentes, Horned Almighty, Afsky og Sunken.
Sidstnævnte udsendte albummet Departure for 1 ½ års tid siden:
“Sunkens 5 numre lange nedstigning mod bunden af det sort metalliske og iskolde hav, føles og lyder på mange måder som netop det. En langsom tur ned mod mørket, hvor lyset stille og roligt forsvinder som pladen skrider frem og trykket tilsvarende stiger og stiger”.
Forbrændingen // d. 17/11 // Kl. 19.00 // 129/159 kr.
Albumaktuelle Dør Nr. 13 har vi også fået opbygget et mindre lager af materiale med over de sidste par år, senest da Jonas anmeldte deres album Verden i Flammer:
“Dør Nr. 13 har i et par omgange taget tilløb til et større gennembrud, først i forbindelse med Karrierekanonen og senest med EP’en Krigere uden våben og en veleksekveret koncert på Roskilde Rising. Nu er bandet så klar med et debut-album, og måske er det også nu gennembruddet for alvor kommer? Verden i flammer byder i hvert fald på flere numre, der godt kunne få sig noget solid airplay i radioen – og bandet har stadig både masser af energi og personlighed.
Faktisk er flere af numrene allerede i omløb i æteren derude. Netop to numre, som allerede er blevet luftet som singler, åbner albummet. Først får vi den energiske ‘Født til at flyve’ med de gnistrende guitarer og det smittende refræn, en skramlet power-pop hymne om at lykkes på trods. God start”.
På nævnte Roskilde Festival fangede vi også bandet til et interview backstage, lige efter de var gået af scenen og fornylig fik vi os endnu en snak. Lørdag kan du fange dem på scenen i Huset-KBH.
Support: Nikolaj Paakjær
Huset-KBH // d. 17/11 // Kl. 20.00 // 100/130 kr.
Vi runder af med en tur på RUST, men, som nævnt indledningsvis, der er mere derude, så kig rundt. På RUST holder Sunless Dawn release for deres debutalbum Timeweaver, der er en time lang udflugt ud i prog og dødsmetal, som vi har en anmeldelse klar af i systemet, men som først når at komme på, på mandag.
Så… teaser og cliffhanger! OK, det er et virkelig godt album, selvom det er lidt af en mundfuld, så er du til genren, bør du tjekke dem ud omgående.
Rust // d. 17/11 // Kl. 20.00 // 60 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen
Foto: Orm, Copenhell ’18