Home Interviews GFR Fokus: Interview med Dangers of the Sea

GFR Fokus: Interview med Dangers of the Sea

3687
0

Danske Dangers of the Sea har smeltet nogle anmelderhjerter med deres melankolske, harmoniske og håndspillede rock – også her på siden, hvor vi kvitterede med 5 stjerner til det selvbetitlede debut-album. I foråret rammer Dangers of the Sea de danske landeveje og kommer godt omkring i landet. I anledning af debut-albummet og den kommende tour, har vi taget en snak med frontmand Andreas Bay Estrup om lidt af hvert.

1) Hvor stammer navnet Dangers of the Sea fra? Umiddelbart er der jo ikke meget hav over jer og musikken, snarere en duft af amerikansk nåleskov og skovmandsskjorter? 

Det er jo en ret svær disciplin, det der med at finde det perfekte bandnavn. Og i vores tilfælde var det en længere proces, hvor vi gik og summede over en lang liste af foreslag. Jeg ved ikke hvordan Dangers of the Sea lige faldt os ind, men vi blev hurtige glade for det og synes det passer godt til os og vores musik. For os står Dangers of the Sea for det ukendte og den frygt man nogle gange kan have for det. Og havet er jo evigt dragende og fascinerende. Problematikken med navnet er jo så selvfølgeligt at nogle måske forventer, at der dukker et band op med træben og papegøjer på skuldrene, men vi har vist undgået de værste misforståelser indtil videre. 

2) I har spillet i en række forskellige bands, med forskellige udtryk – hvordan er arbejdsprocessen i Dangers of the Sea, og hvad betyder de forskellige bandbaggrunde for jeres tilgang?

Det fælles grundlag for os er en glæde ved at spille musik og en lyst til at prøve nye ting af. Man skulle måske tror – de forskellige bandmedlemmers baggrund taget i betragtning – at vi ville have store diskussioner i øvelokalet, men vi er for det meste meget enige om den vej, vi skal gå. Processen i arbejdet med vores debutalbum har været den, at jeg havde skrevet en stak sange, som vi så har arrangeret i fællesskab og tilpasset vores fælles udtryk. Og så har det været helt naturligt for os at holde det hele så simpelt og håndspilllet som muligt. 

3) Hvordan har det været at være jer, siden I kom med i Karrierekanonen, og bolden pludselig begyndte at rulle?

Udvælgelsen til Karrierekanonen var helt klart en form for wake up call for os, og fik os til at indse at der rent faktisk var nogle derude, der var interesserede i vores musik. Vi var et meget nyt band på det tidspunkt, og siden da har vi spillet en masse koncerter og arbejdet på at forfine vores udtryk. Lige efter hele Karrierekanon-tingen stressede jeg lidt og tænkte at vi helst skulle have en plade ude meget hurtigt for at kunne ride med på den mini-hype, der var på det tidspunkt. Men for et band af vores slags har det helt klart været en fordel, at vi har haft lidt tid til at spille os ind på hinanden efterfølgende. Og rent personligt har jeg også skulle vænne mig til forsangerrollen, jeg har nemlig primært været trommeslager indtil Dangers of the Sea blev samlet.

4) I sværger til ‘en håndspillet og organisk tilgang’ – hvorfor sværger I til det, og betyder det at I aldrig vil bruge synths og den slags? 

Det er ikke specielt bevidst eller et udtryk for en dogmatisk tilgang til musikken at vores bandlyd er blevet sådan, som den er. For mig som sangskriver har jeg altid lænet mig meget op af min akustiske guitar, og den har helt naturligt fået lov til at fylde en del i lydbilledet. Og så har vi jo bare en stor forkærlighed for sen-60ernes og start-70ernes folkrock, og det har naturligvis smittet af på vores lyd. Vores sange er også rimeligt klassiske – eller hvad man nu skal kalde det – i deres lyd og opbygning, og det har føltes helt rigtigt at lade sangene bestemme retningen, fremfor at presse dem ned i et mere stramt og stylet univers. Men nu må vi se, det kan være at vi vender tilbage med frække 80er synths og i stramme gamacher på den næste plade – men jeg tror det nu ikke.   

5) Hvad er jeres inspirationskilder til musikken? Neil Young er blandt andet nævnt, men han stritter jo i mange retninger som kunstner – så mit gæt må være at det er den stille Neil Young I lader jer inspirere af. Hvem er ellers på hitlisten hos jer?

Den liste er jo nærmest uendelig, og som sangskriver er man jo nok påvirket af alt der overhovedet er strømmet igennem een af musik. Neil Young er helt klart en af heltene og Bob Dylan er selvfølgeligt også blevet nørdet helt igennem. Fra den periode har Nick Drake, Joni Mitchell, Crosby, Stills & Nash også kørt på repeat. R.E.M. har virkeligt fyldt meget i perioder for mig og Radiohead ligger altid og rumsterer et eller andet sted i baghovedet. I dag er der jo et væld af fede nye navne hele tiden, men af en eller anden grund falder jeg altid for dem, der har tråde tilbage til nogle af de gamle dyder. Så de seneste år har jeg lyttet meget til Jonathan Wilson, Father John Misty og – selvfølgeligt – Fleet Foxes og Midlake. 

6) Hvordan var det at arbejde sammen med Nikolaj Nørlund på albummet? Betød det et anderledes udtryk end I først havde tænkt? 

Vi valgte Nikolaj til at mixe vores album først og fremmest fordi vi virkeligt godt kan lide hans ting, både som kunstner og bag pulten som producer og mixer. Han har bestemt sat et ret tydeligt fingeraftryk på albummet og givet os et sundt modspil, uden at vores udtryk er blevet hevet i en helt anden retning. Vi er superglade for – og stolte af – resultatet.

7) Foråret byder på en turné rundt i landet for jer – hvad kan man forvente til koncerterne?

Man kan forvente et band, der i den grad er sultent efter at komme ud og spille. Det sidste lange stykke er gået med færdiggørelsen og udsendelsen af pladen og alle de praktiske ting der følger i kølvandet af det, så vi glæder os sindsygt meget til at komme ud og gøre det, det hele handler om, nemlig at spille musik. Og det bliver fedt at komme rundt i landet, indtil videre har vores koncerter primært været i København og Århus, men denne gang kommer vi heldigvis lidt længere rundt. 

8) Efter koncerterne – og en festivalsommer, hvor I måske også skal ud og spille? – hvad skal der så ske? Hvordan ser fremtiden ud for Dangers of the Sea? 

I første omgang skal pladen udgives i Tyskland og BeNeLux, og vi skal ned og spille nogle koncerter dernede og gøre opmærksom på os selv. Derefter skal vi til at vende fokus indad igen og arbejde på nye sange. Derudover er der ikke den store masterplan, vi tager tingene som de kommer.  

Du kan se hvor og hvornår du kan opleve Dangers of the Sea på tour her.

Skrevet af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Live: Graveyard ***** (5/6) + Free Fall og Fuzz Manta, Amager Bio, 7/3 2013
Next articleNy mini-festival i Aarhus søger upcoming rockbands

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.