Home Interviews GFRock Fokus: Q&A – 5 hurtige til Rum 37

GFRock Fokus: Q&A – 5 hurtige til Rum 37

2347
0

Mandag den 22/10, udkommer debutalbummet Mellem rum fra danske Rum 37, der spiller dansksproget rock med en kraftfuld nordisk tone. 

Efter en godt modtaget EP i 2011, er Rum 37 nu klar med en hel plade. Mellem rum handler netop om, at være “mellem rum”, som bandet forklarer i deres pressemeddelelse: “Ligesom EP’en kredser den nye plade om overgangsfortællinger. Om det vægtløse rum man befinder sig i, når man gå fra et sted i sit liv til et andet: fra forstad til hovedstad, fra parforhold til singleliv, fra studieliv til jobliv. Derfor bærer debut-pladen navnet ”Mellem rum”. Som sangene faldt på plads, sneg også et andet tema sig ind: om at turde holde ved”.

Trommeslager og komponist i Rum 37, Mikkel Lumbye, fortæller nærmere om projektet og musikken i vores lille Q&A:

1) Hvem er Rum 37 og hvad skjuler der sig bag det mystiske bandnavn?


Vi er et dansksproget rockband, som består af fire medlemmer, helt klassisk med bas, tromme, guitar og vokal. Live har vi en ekstra guitarist med for at få et ekstra gear i vores dynamiske og energiske live-optræden.

Vi havde en ret lang proces omkring navnet. Men en dag smed vores forsanger, Kristian, navnet Rum 37 på bordet. Og med det samme fangede det mystiske navn os andre. For mig er styrken ved navnet, at lytterne selv kan fylde indhold på det. Men for os repræsenterer navnet også det magiske rum, der opstår i vores, når vi samles i øvelokalet – Rum 37 – og skaber vores musik.

 2) Jeres plade, Mellem rum, indeholder en del numre, der betegnes som kampsange – hvad kæmper I for?



Vi vil gerne hylde det at kæmpe for noget, som man brænder for. At blive ved med at kæmpe, selvom det er hårdt eller udsigtsløst. Det kan være et kæresteforhold, et venskab, en politisk sag. Eller – som i vores tilfælde – at skabe sin egen musik. En hyldest til det lange seje træk, hvor glæden så også er enorm, når man lykkedes.

3) Pladen kunne, lidt firkantet sagt, kaldes en “københavner plade”, hvad betyder København for jer? Og hvad får resten af DK ud af at lytte til Mellem rum?

København er her, vi bor og lever vores liv. Vi bor alle på eller omkring Nørrebro. Så byen, dens steder, rytme og mangfoldighed og sniger sig på helt naturlig vis ind i vores musik og tekster.

Vi forsøger også at ramme en nordisk, blå tone, som resten af Danmark sikkert også kan identificere sig med. Kampen mellem lys og mørke – de lyse somre og mørke vintre – er meget udtalt i Norden. På samme vis forsøger vi at skabe en nordisk stemning i kontrasten mellem det mørke, dystre, melankolske og det lyse, håbefulde, energiske.

Af den grund valgte vi at få den svenske Kent-producer, Stefan Boman, til at mixe pladen. Han rammer netop denne lyd, synes vi. 



4) Ligeledes beskrives mange af jeres numre, som “overgangsnumre” og omhandler “mellemrummet” når man bevæger sig fra én tilstand, eller et sted, til noget andet, teenager/voksen, forstad/storby osv. – nu befinder i jer selv mellem to rum, EP’en og debutalbummet, hvad er det for et sted?



Det har været både et fantastisk og hårdt-arbejdende rum at være i. Fantastisk, fordi det er gået så godt med EP’en, vi udgav i december sidste år. Vi har fået gode anmeldelser, fin radio-airplay, bred presse og spændende jobs som Spot og Roskilde.

Men vi har også arbejdet hårdt, fordi vi oven i alle koncerterne og opmærksomheden indspillede den plade, der udkommer nu. Oven hatten har vi nemlig også liv med jobs og børn, der også skal passes.

5) I synger på dansk, hvilket automatisk gav mig associationer til et band som Love Shop, hvad er jeres inspirationskilder, og hvordan ser i jer selv i forhold til den bølge af ny dansksproget musik, der er begyndt at kigge frem?

I virkeligheden er vores forbilleder nok mere svenske og britiske. Såsom Håkon Helmström og Kent, Suede og The XX. Men også navne som Arcade Fire og The National fylder i øvelokale-snakken.

Da vores EP landende i butikkerne sidste december, var det nogenlunde samtidig med Ulige Numre og Mellemblond. Og med det samme blev vi i medierne sat i bås med disse bands. Hvilket i øvrigt er fint nok. Vi er helt klart mere rockede end dem. Men det at formulere sig i en søgende og poetisk tone på dansk har vi til fælles.

Generelt er vi meget glade for, at så mange navne lægger arm med det danske sprog i øjeblikket. Det spændende er, at det ikke kun er Rasmus Seebach og Medina, der nu går den vej. Inden for stort set alle genrer blomstrer det danske sprog: Pop, reggae, rap, folk, dancehall samt altså indie og rock.

Selv er vi meget stolte af at bruge det danske sprog og udfordre det på vores egen måde. Det skaber netop det nærvær, som vi gerne vil opnå.

Vi ser frem til, at træde ind i Rum 37 og udforske mellemrummene på mandag.

 

Rum 37’s debutalbum Mellem rum udkommer mandag d. 22/10 igennem Target Distribution, læs anmeldsen her på bloggen samme dag.

Besøg Rum 37 på Facebook

Like GFRock på facebook, og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleGodspeed You! Black Emperor: Allelujah! Don’t Bend! Ascend! ***** (5/6)
Next articleGFRock Live: Honningbarna, torsdag d. 18/10, BETA 2300 ***** (5/6)