Aalborgensiske Caved Crow spillede til Spot festival i år deres blot fjerde koncert – kort efter vandt de Band Battle i Aalborg, og er siden blevet spillet på P6 BEAT. Det er kort fortalt gået hurtigt for de unge nordjyder. Vi har fanget dem til et lille interview om den første tid som band og om hvad fremtiden byder på.
Caved Crow er et relativt nyt band, og koncerten på årets Spot Festival var blot jeres fjerde – kan I fortælle lidt om hvordan I er startet op og hvad Caved Crow er for en størrelse?
Brett: Caved Crow er startet af Trine, Frederik og jeg (Brett), der alle er tidligere klassekammerater fra gymnasiet. Det begyndte med, at Trine og jeg en aften i lidt fuldskab, snakkede om vi ikke skulle prøve, at spille noget rigtigt musik sammen. Trine og jeg var enige om, at Frederik var den rette til at indgå i dette “rigtige musik”, da Trine og han tidligere havde sunget sammen i nogle sammenhænge på gymnasiet. Ligeledes, har Frederik og jeg altid været ret fælles passioneret, når det er kommet til folkmusik, americana og det meste rock. På den måde, var linjen ligesom lagt genremæssigt. De første to sange (‘Cat & Crow’ og ‘Catching Fire’), blev skabt i en lejlighed midt i Aalborg for 4-5 måneder siden, uden noget rigtigt øvelokale. Siden da, er det gået rigtig hurtigt med SPOT, Band Battle og et par andre koncerter, som vi alle har lært rigtig meget af – og ikke mindst taget meget med fra. Selve navnet “Caved Crow” stammer fra tanken om et menneske, der er aflukket og ikke-tilstedeværende i samfundet – både i bogstavelig, men også symbolsk forstand.
Kragen er symbol for et menneske, der er vist og magtfuldt, men som ikke formår, at erkende og se verdenen omkring sig. Man kan tolke dette i mange retninger, men i vores tilfælde, er navnet kommet ud fra en ret generel kritik af uvidenhed, og det at være ignorant overfor det ukendte – noget der afspejler sig mere konkret i flere af vores tekster.
I har allerede spillet til Spot og netop vundet Band Battle i Aalborg, og er blevet spillet på P6 – hvordan har jeres første tid som band været?
Teis: Vores første tid som band, har været ekstremt overvældende. Vi har opnået utrolig mange og store ting indenfor en ganske kort tidsramme, som er vildere end vi nogensinde havde turdet at håbe på.
Brett: Ja, for 2 måneder siden, inden vi overhovedet begyndte at spille koncerter, tror jeg slet ikke det ville falde os I tankerne, at vi ville have opnået de ting du nævner. Måske præget af, at vi inden den første koncert, ikke havde øvet mere end tre gange sammen med hele bandet på… Det at Casper Hegstrup fra P6 Beat også var så opsat på, at få os spillet på radioen, efter han overværede Band Battle finalen, er vi også utroligt glade for. Så den første tid har været ret euforisk, men det betyder også vi pludselig har fået lidt at leve op til, og det inspirerer os blot til at blive bedre endnu.
I nævner selv at I blander americana og nordisk melankoli – hvad inspirerer jer musikalsk?
Brett: Musikalsk har vi flere forskellige bands og solister, som vi fælles lytter til og snakker om. Jeg ved dog ikke, om vi rigtig har nogle bands, som vi fælles er inspireret af, til at skrive vores musik i Caved Crow. For mit vedkommende, er navne som Mazzy Star, Nick Cave og Wovenhand, dog nogle som inspirerer mig til melankolien i musikken, og selvfølgelig til dels kompositionerne.
Frederik og jeg komponerer primært sangene, men vi snakker sjældent om at ramme en lyd, som et andet band har, selvom vi har en fælles passion for noget af det samme musik. Musikken kommer lidt af sig selv. Jeg tror først efter vi havde indspillet de første to sange, at vi egentlig fandt helt ud af hvordan vi lød, da de indspillede sange ligesom var første gang, vi hørte det rigtigt med egne ører.
Den nordiske melankoli, som indfinder sig på vores sange, kommer nok i høj grad gennem den måde vi producerer musikken på i studiet, og de tekster der bliver sunget – det skaber meget af musikkens stemning. Den der dunkelhed som primært er i lyddesignet, synes vi selv lyder ret kold og på en måde skandinavisk, hvorimod den måde guitarerne bliver spillet på, er mere lignende amerikansk folkguitar. Derfra kommer definitionen af nordisk melankoli kombineret med americana. Vi har dog fået at vide, det samlede lydbillede måske mere emmer af nordisk folk, end americana. Det må være op til den enkelte!
I er på vej med en række sommerkoncerter – hvad kan man forvente af jer live?
Teis: Forvent en dynamisk energi på scenen, med en vis mængde intensitet. Vi veksler meget mellem lavmælt, indadvendt melankoli, og et mere intensivt og åbent lydbillede. Vi er ikke et band, der springer rundt på scenen, men mere baserer vores performance på indlevelse og gestikulation. Derudover kan man forvente flere nye instrumenter på scenen end tidligere, da vi til sommerens koncerter blandet andet, udvider med en del mere percussion, og til et enkelt show udvider med en ekstra mand på scenen.
Brett: Vi spiller både d.19 og d.20 juni til Aalborg Regatta, hvor vi d.20 varmer op for Carpark North på den store scene foran Utzon Centret. Den 25 juli spiller vi ligeledes i Skovdalen, hvor vi varmer op for ingen ringere end Thomas Helmig – måske ikke en genremæssig kulmination, men alligevel en dag vi glæder os rigtig meget til!
Hvad sker der på udgivelsesfronten – har I noget på vej?
Teis: Der er en EP med fem sange på vej, som næsten er færdig. Derudover skal vi i gang med at lave en musikvideo til en af sangene. Vi røber dog ikke hvilken!
Brett: Pladen har vi indspillet med hjælp fra studieteknikeren Per Mygind, som jeg i flere år har indspillet og produceret med – hvilket også har betydet, at pladen er et produkt af Caved Crow, og ikke noget, som er farvet og pillet ved af en producer, som vil have det på sin måde. Der har været rigtig god gensidig forståelse for hvilken lyd, der har skullet opnås på numrene. Pladen er nok først ude engang i løbet af efteråret, eller sen sommer, men der kommer en ny single i løbet af sommeren.
Hvordan ser fremtiden ellers ud for Caved Crow?
Teis: Fremtiden ser lys ud. Vi arbejder på, at komme en masse udenfor Nordjyllands grænser over efteråret. Vi har også fået booking og promotion-selskab i form af Soundf!ght, der ligeledes kan hjælpe med nogle af disse ting.
Frederik: Som nævnt, er der jo også en EP på vej, men inden da, har vi en håndfuld koncerter, der skal spilles til sommer, og så skal jo også have lavet en musikvideo. Fremadrettet vil vi også arbejde på hele tiden at blive bedre i vores live performance, samt blive bedre sangskrivere. Det er ting, vi aldrig vil stoppe med at arbejde med. Vi er et band med ambitioner, som altid sætter sig nye mål. Der er generelt en god synergi i bandet, som selvfølgelig bliver drevet endnu mere efter al den gode opbakning, vi har fået selv på så tidligt et stadie, som vi er på nu.
Du kan indtil videre opleve Caved Crow live følgende datoer:
19. juni – Aalborg Regatta pre-event – Kulturfærgen – 20:45
20. juni – Aalborg Regatta (Carpark North support) – Utzon-scenen – 19:30
05. juli – TBA –
25. juli – Skovrock i Skovdalen – Thomas Helmig support – 20:00
02. august – Egholm Festival – Loungen – kl 14:15
Tjek bandet ud på deres facebook.
Af Jonas Strandholdt Bach
Foto: Grith Henriksen
Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you, hver dag.